Selasa, 30 Jun 2009

Kenapa aku menghilang

Kenapa aku menghilang? Ya, mengapa? Adakah aku nak mengiyakan apa yang aku cakapkan sebelum nie? iaitu dah mula rasa bosan dengan dunia blog dan berhenti dari menulis apa yang patut? Atau pun aku rasa rimas asyik nak tulis perkara yang bukan – bukan?

Semua tu sama sekali tidak. Sebenarnya aku tak ada masalah. Yang masalahnya bini aku nie. lebih dua minggu buat hal. Kenapa? Sebab adaptor rosak. Hehe. Sebab tu je. Bukan apa pun.

Tapi aku terpaksa menahan niat untuk beronline kerana kerosakkan kecil sahaja. Repair? Bukan tak nak, Cuma nak guna waranti, nak guna waranti kena tunggu sampai bulan julai nanti. Sebab kedai tempat aku ”meminang bini” aku nie kat Melaka. So, kena tunggu naik cuti baru boleh ”rujuk balik”. Hehe.

Tapi mak pulak boleh tahu. Entah siapa yang beritahu rahsia nie pun aku pun tak tahu. Tapi tak boleh kata apa, mak la katakan, anak sendiri mesti la tahu buat apa. So dengan dipaksa aku kena repair kat johor dulu, pakai duit family. Nanti bayar balik.

Dengan kerosakkan yang dialami, aku terpaksa beragan lagi dengan dunia maya. Kali nie lagi teruk dari dulu. Mana taknya, lebih dua minggu aku tak ke udara. Mahu tak sakit jiwa dan raga?
Kalau nak diikutkan memang terlalu banyak perkara yang aku nak cakapkan. Tapi memandangkan aku fikir hampir semuanya tak penting dan mendatangkan faedah, so aku batalkan je niat nak cakap banyak – banyak.
frensicksignature

Khamis, 11 Jun 2009

Kenapa Cepat Sangat Cuti?

Akhir – akhir nie aku rasa malas nak tulis bebanyak. Tak tahu kenapa. Maybe sebab apa yang aku tulis tak dapat sambutan atau aku rasa macam tak ada siapa pun yang jenguk ruangan nie. dan maybe aku desperate sangat nak dapat perhatian dari orang lain kat sini tapi tak dapat. Sebab tu kot aku rasa macam malas je nak tulis apa – apa sekarang nie. apa la, macam nie punya orang pun ada ke? Tapi tak apa la, janji aku dapat cara untuk release apa yg patut.

Hujung minggu lepas aku baru je penat rewang kenduri. Dari jumaat sampai ke Ahad. Rewang tak henti – henti. Penat jangan cakap la ye. Malam last tu ada joget lambak. Aku tak suka sangat joget lambak nie. Tapi bila tengok gelagat dia orang nie ber”joget”. Ada rasa macam geli hati lak. Aku tak suka sangat post benda macam nie. Tapi macam layan je. Nak tengok? Ni ha, kat bawah :
video


video

Maaf la ye, kualiti video kurang memuaskan, mana tak nya, pakai kamera 1.3 megapiksel je, faham – faham la ye.

Malam selasa lepas tengok cerita La Dolce Amira. Boleh la layan cerita nie, Ringan. Lagi satu, kisah dia agak lebih kurang macam cerita aku. hahaha, yang beza cuma jantina jek.kalau nak tahu sangat, tengok sendiri .

Aku tak tahu kenapa sejak akhir – akhir nie (maksud aku 5,6 hari lepas) rasa macam orang yang
selalu jumpa aku semua “hilang”. Yang jarang jumpa lak asyik ada depan mata.

Pusat Bandar masih lagi tak disinggah secara rasmi. Bila la aku nak bayar bil nie. Bil cepat lah datang, aku nak pergi Kompleks nie. Nak singgah UO, blanje puas – puas. “Universiti Oxford “(UO) tunggu aku ye.

Lagi satu, kenapa aku rasa cuti macam cepat sangat je berlalu? Kejap je dah sebulan lebih cuti. Aku belum puas nak cuti la. stress pun belum hilang.

Rasa macam nak buang je SAMPAH kat dalam nie. nak bagi bersih….
frensicksignature

Khamis, 4 Jun 2009

Melayu mudah lupa

Hari tu aku ada post video pasal mantan PM kita punya sajak...
kalau ingat siapa mantan PM kita,
angkat tangan, kalau tak angkat kaki ("Berambus" dari tanah tumpah darah sendiri)
lupa tak apa
kalau lupa klik sini

hari nie aku nak post dia punya sajak lak

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya dipijak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya retak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya teriak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya haprak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya kelas dua
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya hina
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya sengketa
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya derita
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya kerdil
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya terpencil
Melayu mudah lupa
Tiada daulat
Tiada maruah
Tiada bebas
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Sejarah bangsanya yang lena
Tanah lahirnya yang merekah berdarah
Ingatlah
Ingatlah
Ingatlah
Wahai bangsaku
Jangan mudah lupa lagi
Kerana perjuanganmu belum selesai...
frensicksignature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails